Bài tập so sánh hơn và so sánh nhất

Dưới đấy là tổng hợp các dạng bài tập SO SÁNH HƠN và bài tập SO SÁNH NHẤT để giúp đỡ chúng ta củng nắm lại kiến thức triết lý đã được học tại lớp. Các bài tập giờ anh những sinh sống dạng cơ phiên bản có đáp án.

You watching: Bài tập so sánh hơn và so sánh nhất

*


Lý thuyết

So sánh hơn

Thêm –er vào các tính từ với trạng trường đoản cú nlắp (1 vần), một số ít tính trường đoản cú 2 vần tận thuộc bằng –y.

Dùng MORE (không thêm –er) cùng với những tính trường đoản cú nhiều năm (2 vần trsinh hoạt lên).

Sau cấp độ đối chiếu hơn, ta sử dụng THAN.

So sánh nhất

Thêm –est so với tính trường đoản cú nthêm ( 1 vần).

Dùng THE MOST (không thêm –est) với các tính từ bỏ dài (2 vần trsinh hoạt lên).

các bài luyện tập so sánh hơn

Exercise 1

Complete these sentences. Each time use the comparative size of one of the following adjectives or adverbs.

Crowded

EarlyEasilyExpensiveInterested
OftenQuietThinLarge

Near

1) This jacket is too small. I need a…………..kích thước.

2) You look……………..Have you lost weight?

3) He’s not so keen on his studies. He’s……………in having a good time.

4) You will find your way around the town…………….if you have sầu a map.

5) You’re making too much noise. Can you be a bit………………?

6) There were a lot of people on the bus. It was………………than usual.

7) You’re late. I expected you lớn be here…………………..

8) You hardly ever write to me. Why don’t you write a bit………………?

9) The khách sạn was surprisingly cheap. I expected it to lớn be much…………………

10) It’s a pity you live so far away. I wish you lived………………..

*

Exercise 2

Complete these sentences. Use the comparative of the words in brackets.

1) Her illness was (serious)……………..we at first thought.

2) Sorry, I’m late. It took me (long)……………to lớn get there than I expected.

3) My toothache is (paintful)……………..it was yesterday.

4) She looks about 20, but in fact she’s much (old)……………she looks.

5) The problem is not so complicated. It’s (simple)…………….you think.

6) Your English has improved. You speak a lot (fluently)……………you did when we last met.

7) Health & happiness are (important)………………..than money.

8) We always go camping when we go on holiday. It’s much (cheap)……………..staying in a hotel.

9) I like the countryside. It’s (healthy)………….and (peaceful)…………….living in a town.

10) The examination was (easy)……………..we expected.

Exercise 3

Complete these sentences. Use the comparative of the words in brackets.

1) It’s (a little / warm) …………….. today than it was yesterday.

2) You’re driving too fast. Can you drive sầu (a bit / slowly)……………..?

3) A: Did you enjoy your visit to the museum?

B: Yes, I found it (far / interesting)……………..I expected.

4) I prefer this armchair. It’s (much / comfortable)……………..the other one.

5) You looked depressed this morning but you look (a bit / happy)………………now.

6) The flat is too small for me. I need something (much / big)……………….

7) It’s (a lot / easy)………………khổng lồ learn a foreign language in the country where it is spoken.

8) Her illness was (far / serious)………………we at first thought.

9) Ann works (much / hard)……………most of her friends.

10) Don’t go by train. It’s (a lot / expensive)………………..

Answer key:

Exercise 1:

1) larger 2) thinner 3) more interested 4) more easily 5) quieter / more quiet

6) more crowded 7) earlier 8) more often 9) more expensive sầu 10) nearer

Exercise 2:

1) more serious than 2) longer 3) more paintful than 4) older than

5) simpler / more simple than 6) more fluently than 7) more important than

8) cheaper than 9) healthier / more healthy – more peaceful than 10) easier than

Exercise 3:

1) a little warmer 2) a bit more slowly 3) far more interesting than

4) much more comfortable than 5) a bit happier 6) much bigger 7) a lot easier

8) far more serious than 9) much harder than 10) a lot more expensive

Những bài tập đối chiếu nhất

Exercise 4

Write a new sentence with the same meaning. Use a superlative sầu each time and begin each sentence as shown.

1) I’ve sầu never seen such a boring film.

It’s………………………………..

2) I’ve never heard such a funny story.

That’s………………………………

3) He has never made such a bad mistake.

It’s………………………………..

4) I haven’t tasted such good coffee for a long time.

See more: 36 Ý Tưởng Về Môi Trường Xanh Sạch Hơn, 8 Ý Tưởng Độc Đáo Bảo Vệ Môi Trường Xanh Sạch Hơn

That’s…………………………….

5) I’ve never slept in such an uncomfortable bed.

This is……………………………

6) I’ve never had such a big meal.

It’s……………………………….

7) I’ve never met such a generous person as Ann.

Ann…………………………….

8) I’ve never had such a good friover as you.

You………………………………

9) I haven’t had to lớn make such a difficult decision for years.

This is……………………………..

10) I haven’t had such a delicious meal for a long time.

That is…………………………..

Exercise 5

Choose the correct answer.

1) What is the superlative of “fat”?

A. fattiest B. the fatdemo C. fattest

2) What is the superlative sầu of “interesting”?

A. the more interesting B. the most interesting C. most interesting

3) Which word is NOT spelled correctly?

A. shorkiểm tra B. youngest C. happyest

4) Which is the…………planet form the sun?

A. far B. furthest C. farrest

5) Which sentence is NOT correct?

A. That was the most hardest exam ever!

B. This is the best bar in the đô thị.

C. She’s the worst volleyball player in the school.

6) Question 6 is…………….question in the kiểm tra.

A. most difficult B. difficultest C. the most difficult

7) The fish is…………thing on the thực đơn.

A. the best B. the goodest C. best

8) That was…………film I’ve sầu ever watched.

A. most boring B. the most boring C. boring

9) Karen is………….student in class.

A. healthy B. healthier C. the healthiest

10) Yesterday was…………..day of the year.

A. hotthử nghiệm B. hochạy thử C. the hottest

*

Exercise 6

Fill in the superlative sầu forms of the adjectives in brackets

1) With winds up to lớn 1500 mph, Neptune has the (strong)……………winds recorded in the solar system.

2) The (interesting)………………Uranian moon is Mirandomain authority. It has ice canyons & terraces.

3) Uranus hits the (cold)……………..temperatures of any planet.

4) Karl Henize was the (old)………………..man in space. He was 58 years old.

5) Mercury is the (small)……………….planet in our solar system.

6) Elvis Presley is the (good)………………singer.

7) Marylin Monroe is the (beautiful)……………….actress.

8) Will Smith is the (rich)……………….actor.

9) Borat is the (bad)……………….journacác mục.

10) Julia Roberts is the (pretty)…………….woman.

Answer key:

Exercise 4:

1) It’s the most bring film I’ve sầu ever seen.

2) That’s the funniest story I’ever heard.

3) It’s the worst mistake he’s ever made.

4) That’s the best wine I’ve tasted for a long time.

5) This is the most uncomfortable bed I’ve sầu ever slept in.

6) It’s the biggest meal I’ve sầu ever had.

7) Ann is the most generous person I’ve sầu ever met.

8) You’re the best frikết thúc I’ve sầu ever had.

9) This is the most difficult decision I’ve sầu had to lớn make for years.

10) That is the most delicious meal I’ve had for a long time.

See more: Hướng Dẫn Tự Động Chạy Nhiệm Vụ Sư Đồ Phong Thần Pk, Nhiệm Vụ Sư Đồ Phong Thần

Exercise 5:

1) B 2) B 3) C 4) B 5) A

6) C 7) A 8) A 9) C 10) C

Exercise 6:

1) strongest 2) most interesting 3) coldest 4) oldest 5) smallest

6) best 7) most beautilful 8) richest 9) worst 10) prettiest

Với các bài bác tập đối chiếu hơn, so sánh độc nhất vô nhị công ty chúng tôi muốn rằng để giúp đỡ học viên thực hành với vận dụng triết lý tác dụng.